Sejlservice, eftersyn, tørring, sammenlægning og vinteropbevaring af sejl

Efter sæsonen

Inden du afmonterer riggen, kan vi anbefale dig at efterse sejlene, og afmærke eller notere hvor der er skader, der bør repareres. Indlever sejlene til Schultz Sejlmageri og få dem gået efter i "sømmene". Det er for at sige det mildt træls at sejle sin første tur i foråret og opdage en skade, der burde have været repareret i løbet af vinteren. Sejler du om vinteren og efterlader båden med sejl, bør du at sætte et gammelt stel sejl på båden. Bliver dine sejl grønne af alger, kan du fjerne og forebygge det med benzalkoniumklorid (Rodalon, Kvanol (Handelsnavne i DK)). 

 


 

Sejlservice, eftersyn, tørring, sammenlægning og opbevaring

Når du afrigger båden, kan du få dit sejl efterset, tørret og lagt sammen. Det sikrer dig, at du undgår ubehagelige overraskelser til foråret. Ønsker du vinteropbevaring, er det også en mulighed.

 

Eller lad os afmontere, efterse, tørre, lægge sammen, ja - lad os klare det hele :)

 

Sejlvask i haven

Vedligeholdelse af dacron-sejl

Hvis du ønsker at dine sejl skal holde sig pæne og funktionelle i mange år, skal du huske at holde dem rene og tørre. Det salt der gennem tiden samler sig i dugen holder på fugten med risiko for jordslag, hvorfor det kan anbefales periodisk at skylle sejlet. Den nemmeste måde er efter regnvejr, hvor du eventuelt kan vaske tilsmudsede områder med lidt sæbe og håndvarmt vand. Lad sejlene tørre (uden at de hænger og blafrer) inden de lægges i pose eller under bompresenning. Beskyt altid sejlet mest muligt mod solens UV stråler. Hold øje med at splitter og skarpe kanter ikke gnaver i sejlet, sæt beskyttelse på riggen i form af tape, muffe eller læder, og lad din sejlmager forstærke sejlene på udsatte steder.

Schultz Sejlmageri • Hesselly 8 • Industri Nord 2 • 6000 Kolding • tlf. 76 32 12 00 • info@schultz-kalecher.dk