Schultz Sejlernews Serviced by Schultz 
Udgave: 15. marts 2021 

 

Få kigget sejl og kalecher igennem nu 

Det er marts og det er nu, de fleste bådejere begynder at gøre båden klar til en ny sæson. For mange er det også nu, at fejl og småskader bliver opdaget – små irritationsmomenter, som en lynlås, der gået, en knap, som ikke vil lukke rigtigt eller måske ligefrem et hul omkring en syning i et sejl.  

 

Hos Schultz Sejlmageri betyder det højsæson. Så skal du have ting repareret inden sæsonstarten, så er det nu, du skal indlevere dem.  

 

Der er kommet rigtig mange nye sejlere til under Covid-pandemien, og selvom vi har ansat en sejlmager mere, så kan vi godt mærke det,” forklarer direktør, Nicolai Schultz. Vi har allerede pænt travlt, også selvom vores folk i højsæsonen arbejder 41 timer hver uge. 

 

Kombinationen af coronakrise og de mange nye sejlere har også lagt et stort pres på Schultz’ leverandører.  

 

”Det er klart, at de også kæmper for at følge med den øgede efterspørgsel og med at få varerne ud. Vi gør naturligvis alt, hvad vi kan, for at hjælpe vores kunder. Men det bliver svært til tider at undgå ventetid. 

 

Nicolai Schultz opfordrer derfor til, at du kommer ind med de ting, du skal have lavet, eller som skal have et eftersyn, inden sommerferien hurtigst muligt, hvis du vil være sikker på at det kan nås.   

 

Vask kalechen inden reparationen – det er let nok 
I Danmark ligger marinaen typisk tæt på erhvervshavnen, naturen eller trafikerede veje. Mange kalecher og sprayhoods sidder samtidig på båden i længere tid af gangen - nogle måske hele sæsonen eller hele året. Det betyder, at særligt disse dele samler en hel del støv og snavs i løbet af sæsonen.  

 

Derfor er det en rigtig god ide at vaske alle dele, inden sæsonen starter; og det er faktisk lettere, end du måske tror. Som regel er lunkent vand (30 °C), lidt finvaskemiddel og en svamp eller blød børste rigeligt. Men indimellem skal der lidt mere til. 

 

En kvalitetskaleche kan holde i mange år, hvis man plejer den ordentligt,” forklarer Morten Schmidt, der sidder i modtagelsen hos Schultz. Han anbefaler, at du vasker din kaleche, lige inden du afleverer den til reparation. ”For det første er det lettere at arbejde med, når det er rent. For det andet sparer du det smudstillæg, vi skal tage, for at gøre maskine og sybord rent bagefter”.  

 

Du kan finde mere om korrekt vask af kalecher m.m. på her og også gode råd til, hvad du for alt i verden skal undgå. 

 

Schultz Sejlmageri • Hesselly 8 • Industri Nord 2 • 6000 Kolding • tlf. 76 32 12 00 • info@schultz-kalecher.dk